image

De Info Flash van jouw apotheker

Hoe verzorg je je voeten tijdens de zomer?

Heb je ze een beetje verwaarloosd de afgelopen maanden? Dan wordt het tijd om je voeten onder handen te nemen! Stap voor stap leggen we je uit hoe je ze moet verzorgen om schaamteloos je voeten te laten zien, zonder schoenen, in slippers of open sandalen. Ontdek ook de shoppingtips van je Multipharma apotheker.

1. Een goede hygiëne

Een gewone douche volstaat niet om alle opgehoopte bacteriën van je voeten te wassen. Volgens specialisten zou je ze even nauwgezet moeten reinigen als je gelaat.

Goede gewoontes

Dagelijks

Zeep dagelijks je voeten in en besteed extra aandacht aan de plekken tussen je tenen en onder de nagels. Daar bevinden zich de meeste bacteriën. Om schimmels te vermijden, is het belangrijk dat je je voeten goed afdroogt met een handdoek, vooral tussen de tenen.

Wekelijks

Niets doet zoveel deugd na een zware dag als een lekker voetbad. Dat geeft je gegarandeerd een ontspannend en verlichtend gevoel… Zet je voeten 5 à 10 minuten in een bad lauw water, de tijd om de huid te verzachten zonder te rimpelen. De ideale temperatuur is 36 °C, niet te warm, niet te koud. Je kunt een paar druppels essentiële olie van lavendel toevoegen aan het water voor een ontspannend effect. Bij je apotheek vind je ook badzout voor droge of pijnlijke voeten. Droog je voeten goed af, ook tussen de tenen.

De keuze van Multipharma

image

Met essentiële oliën

Voetbad – Gehwol

Dit voetbad met weldadige essentiële oliën stimuleert de bloedcirculatie, reinigt de huid grondig en ontgeurt langdurig. Ideaal voor pijnlijke en vermoeide voeten.

2. Door te scrubben

Wrijvingen, irritaties, … onze voeten zien het hele jaar door af. Exfolieer regelmatig je voeten om lelijke en pijnlijke eeltplekken te voorkomen. Hoe vaak? Een keer per week. Gebruik een scrub met grove korrels of een oldskool rasp of puimsteen. Pas op dat je je niet verwondt of dat je de eeltvorming niet overstimuleert ... Neem een douche of een voetbad voor je begint om de eeltplekken te verzachten. Gebruik geen rasp op droge voeten, dan loop je het risico op wondjes.

De keuze van Multipharma

image

Voor streelzachte voeten

Voetrasp keramiek – Vitry

Deze voetvijl in keramische steen maakt je voeten weer soepel en zacht. De grove korrel verwijdert efficiënt ruwe plekjes, eelt en dode huid. Zijn ergonomische heft ligt goed in de hand.

3. Door te hydrateren

Beter voorkomen dan genezen! Door je huid dagelijks te hydrateren met een aangepaste crème blijft hij zacht en soepel. Zo kun je vol vertrouwen je voeten deze zomer laten zien. Maak van de nood een deugd en verwen jezelf met een minimassage. Maak draaibewegingen met je duimen waarbij je druk uitoefent op de voetzolen. Masseer voorzichtig de bovenkant van de voet en de tenen. Niets beter om je bloedsomloop een boost te geven.

De keuze van Multipharma

image

Met bio arganolie

Herstellende Crème Droge Voeten – Multipharma

Deze crème voor droge en beschadigde voeten werd met biologische arganolie gemaakt door de apothekers van Multipharma . Het frisse parfum met essentiële oliën van munt, rozemarijn en tijm is bijzonder aangenaam.

Laat jaarlijks je voeten nakijken door een pedicure‑podoloog om likdoorns, schimmels, eelt of wratten op te sporen en te behandelen.

4. Met verzorgde en gelakte nagels

Geen blote voeten of sandalen zonder verzorgde voeten! Niets is triestiger dan afgebladderde nagellak of verwaarloosde voeten.

Mooie nagels in 2 stappen

De pedicure

Duw de nagelriemen voorzichtig terug met een voedende crème en een nagelriemduwer. Knip daarna je nagels recht en niet te kort (1 millimeter voorbij de teenrand). Zo voorkom je ingegroeide nagels. De beste tool? Een nagelknipper. Wanneer de nagels te scherp zijn kun je ze afronden met een kartonnen nagelvijl.

Het lakken

Een mooi kleurtje op je nagels is de kers op de taart. Dit seizoen kun je kiezen uit alle kleuren. Kies voor een natuurlijke lak, zonder twijfelachtige ingrediënten of additieven. Vergeet geen beschermende basislak aan te brengen voor je begint te lakken, zodat de pigmenten je nagels niet verkleuren. Sluit af met een top coat om de kleur langer te doen houden. Die verliest immers snel zijn glans door het schuren van schoenen of het zand op het strand.

De keuze van Multipharma

Mooi geknipt

Versterkend en beschermend

Langhoudend

image
image
image

Classic nagelknipper pedicure – Vitry

Gevitamineerde Nagelverharder – Ecrinal

Silicium nagellak – Même

Deze nagelknipper knipt de teennagels proper en nauwkeurig dankzij scherpe mesjes en een hefboomwerking. Met levenslange garantie.

Deze behandeling versterkt en herstelt zachte nagels met Zijde Lipesters® , silicium, zink en provitamine B5. Hij beschermt ook tegen nagelschimmel.

Deze vegan lak versterkt de nagels met biologisch silicium. Hij dekt goed, houdt lang en is geschikt voor vrouwen die borstvoeding geven of zwanger zijn. Keuze uit 12 tinten.

Diabetes? Nauwgezet opvolgen!

Wanneer je diabetes hebt, kunnen je zenuwen aan gevoeligheid verliezen en kan de bloedtoevoer naar de uitstekende ledematen verminderen, waardoor je wondjes en zweren mogelijks niet opmerkt. Doordat die gevoeligheid vermindert, voel je ook geen pijn meer. Daarom is het cruciaal om je voeten goed te verzorgen en elk risico op verwonding te vermijden.

Advies nodig? Op zoek naar een bepaald product?

Afspraak over 2 weken!

Volg ons op: