image

De Info Flash van jouw apotheker

Wat is de top-3 ingrediënten tegen haaruitval?

Onze huid heeft wat hulp van buitenaf nodig om in topconditie te blijven. Dat is voor onze haren niet anders. Dat geldt zeker bij het begin van de herfst, want dan kan je wel tot 100 haren per dag verliezen, zelfs 2 tot 4 keer meer dan normaal. Gelukkig duurt dit verschijnsel niet langer dan 4 tot 6 weken. Om de haargroei en vitaliteit te stimuleren, zijn deze drie ingrediënten het belangrijkst.

1. Keratine

Keratine is de proteïne die 95 procent van het haar uitmaakt, het geeft onze haren kracht. Wanneer keratine verzwakt is door UV-stralen, chemische behandelingen of haarstylingapparaten, vormt het niet langer een schild tegen agressie van buitenaf. Ons haar wordt dan droog en broos. Om haargroei te bevorderen, is de beste oplossing de haren een extra toevoer van eiwitten en aminozuren te geven. Dat kan in de vorm van dierlijke of van plantaardige keratine. Dierlijke keratine is afkomstig van veren van pluimvee of van schapenwol. Plantaardige keratine wordt verkregen uit tarwe-, maïs- of soja-eiwitten.

De keuze van Multipharma

Bio-opneembaar

Speciaal voor mannen

image
image

Forcapil Fortifiant kératine+ – Arkopharma

Alline – ProMen

Geeft weerstand, vitaliteit en volume aan gevoelig haar. De unieke formule levert de 17 belangrijkste aminozuren waaruit haarkeratine is opgebouwd.

Deze complete behandeling tegen haaruitval bij mannen bevat Keramax keratine, een combinatie van 11 vitaminen en 2 mineralen, en Venushaarextract om haaruitval te vertragen.

4 tot 6 weken

Seizoensgebonden haaruitval duurt tussen de 4 en 6 weken. Als het langer aanhoudt, raadpleeg dan jouw arts.

50 tot 100 haren

Gemiddeld verliezen we 50 tot 100 haren per dag. Elk haar heeft zijn eigen groeicyclus, die van 2 tot 6 jaar duurt.

2. Cystine

Cystine is een van de aminozuren die het meest aanwezig is in de haarvezel. Het speelt een essentiële rol in het keratinevormingsproces en in de ontwikkeling van de haarstructuur. Het helpt de diameter van het haar te vergroten en de haarschacht te beschermen. Cystine is van nature aanwezig in eiwitrijk voedsel, voornamelijk dierlijke eiwitten, en bevordert de haargroei wanneer het gecombineerd wordt met vitamine B6. Deze vergemakkelijkt de assimilatie van cystine.

De keuze van Multipharma

In duo

Drievoudige actie

image
image

Cystiphane Haren en Nagels - Biorga

Expert Haar - Forté Pharma

Deze behandeling op basis van L-cystine van plantaardige oorsprong en vitamine B6 bevat ook zink en arginine en helpt het haar en de nagels te versterken. Te combineren met shampoo tegen haaruitval voor chronische of occasionele haaruitval.

De synergetische werking van cysteïne en methionine (de bestanddelen van cystine), het versterkend complex Forté Nutris, biergist en kliskruid, maakt deze behandeling geschikt voor volume, kracht en vitaliteit van het haar.

Om de cyclus van haarcellen te stimuleren, wordt over het algemeen een kuur van voedingssupplementen van 3 tot 4 maanden aanbevolen.

3. Vitamine B

Eigenlijk is vitamine B een naam voor een groep van vitamines. Er bestaan immers acht soorten vitamine B en elk daarvan heeft specifieke eigenschappen. Vitamine B3 bevordert de haargroei, vitamine B5 helpt het haar te hydrateren en vitamine B6 versterkt de haarvezel door de vorming van cystine te stimuleren. Vitamine B8 (of biotine) helpt het haar gezond, glanzend en sterk te houden. Vitamine B9 stimuleert de haarfollikel. Aangezien ons lichaam geen B-vitamines kan aanmaken, halen we die uit onze voeding of uit voedingssupplementen. Ze zitten vooral in zuivelproducten, vis, gevogelte, bananen, avocado's en noten.

De keuze van Multipharma

Versterkend effect

Na de bevalling

image
image

Anaphase+ Shampoo - Ducray

Creastim Lotion tegen haaruitval- Ducray

Deze shampoo reactiveert de vitale functies van de hoofdhuid, versterkt het haar, brengt volume en verbetert de doeltreffendheid van anti-haaruitvalbehandelingen. Naast biotine (vitamine B8) bevat het een actief bestanddeel tegen haaruitval, monolaurine.

Deze behandeling tegen haaruitval, die drie keer per week moet worden gebruikt, vermindert haaruitval aanzienlijk en reactiveert de groei voor steviger en resistenter haar. Het is geschikt voor jonge moeders en kan meteen na de bevalling worden gebruikt.

Wat kan haaruitval veroorzaken?

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, vraag dan altijd advies aan jouw apotheker of arts voor je voedingssupplementen gebruikt.

Nog meer producten zien om haaruitval tegen te gaan?

Afspraak over 2 weken!

Volg ons op: