image

De Info Flash van jouw apotheker

Hoe kan je de symptomen van de menopauze op een natuurlijke wijze verlichten?

Opvliegers, stemmingswisselingen, gewichtstoename, dunner wordend haar en een droge huid: niemand twijfelt eraan dat de menopauze vaak geen pretje is. Die ongemakken hangen samen met de daling van de oestrogeenproductie. Multipharma helpt jou om deze ongemakken te verlichten zonder dat je meteen moet kiezen voor een hormoonvervangingstherapie.

1. Opvliegers

De daling van oestrogeen brengt onze interne thermostaat uit balans, wat de beruchte opvliegers veroorzaakt. Zo’n opvliegers kan je wel tot 30 keer per dag krijgen en ze duren telkens een paar minuten. Ze gaan vaak samen met blozen, zweten en hartkloppingen. ‘s Nachts beïnvloeden ze ook de kwaliteit van de slaap.

De keuze van Multipharma

Met hulp van moeder natuur

De complete aanpak

image
image

Sérélys

Manhaé – Nutrisanté

Dit natuurlijke voedingssupplement, zonder hormonen en zonder fyto-oestrogene werking, vermindert de ongemakken die samenhangen met de menopauze, zoals opvliegers en prikkelbaarheid.

Deze complete behandeling pakt niet alleen opvliegers en nachtelijk zweten aan, maar vermindert ook stress, zorgt voor een glanzende huid en een goede bloedcirculatie dankzij de synergie van 4 actieve complexen.

2. Gewichtstoename

Naarmate we ouder worden, vertraagt ons metabolisme en wordt het moeilijker om overtollige calorieën te "verbranden". Ons vet is ook anders verdeeld en heeft de neiging zich in de maagstreek op te hopen. Dit komt door de afname van vrouwelijke hormonen ten koste van mannelijke hormonen.

De keuze van Multipharma

image

Afslankingstrio

Ymea Silhouette

Bevordert de stofwisseling, de vetverbranding en de instandhouding van een normale bloedsuikerspiegel dankzij groene thee, zink en chroom. Verlicht ook opvliegers, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen.

De menopauze is geen ziekte, maar een natuurlijk proces. De symptomen van de menopauze beginnen in de perimenopauze, 2 jaar voor het einde van de menstruatie.

3. Stemmingswisselingen

Hormonale onrust kan een echte emotionele storm veroorzaken. Dit heeft te maken met het slaaptekort door al dat nachtelijk zweten en de verminderde aanmaak van serotonine, het feel-good hormoon. Fytotherapie of kruidengeneeskunde kan een doeltreffend hulpmiddel zijn, via kruidenthee of voedingssupplementen. Vraag jouw apotheker of dokter om advies.

De keuze van Multipharma

image

Een energie boost

Ymea Totaal

De combinatie van plantenextracten, vitaminen en mineralen pakt de symptomen van de menopauze aan, waaronder stemmingswisselingen. Het helpt ook om een gezond energieniveau te behouden, vermoeidheid te bestrijden en mentale prestaties te ondersteunen.

4. Vaginale droogte

Door de verminderde oestrogeenafscheiding hebben veel vrouwen last van droogte van het vaginale slijmvlies. Dit is niet alleen ongemakkelijk en pijnlijk als je seks hebt, het kan ook leiden tot irritatie, jeuk en urineproblemen. Om dit te voorkomen, kan je het evenwicht van je vaginale flora in stand houden met zepen met een geschikte pH-waarde. Vochtinbrengende gels en glijmiddelen kunnen ook nuttig zijn. Ze bestaan in verschillende texturen, waarvan sommige compatibel zijn met condooms. Zet jeverlegenheid opzij en praat met je apotheker.

De keuze van Multipharma

image

Verlichten en verzachten

Sensilube – Durex

Dit vaginaal glijmiddel verlicht en verzacht vaginale droogte dankzij de hydraterende textuur, die de natuurlijke afscheiding benadert. Je kan Sensilube gebruiken met condooms.

77

77% van de vrouwen heeft tijdens de perimenopauze last van opvliegers en nachtelijk zweten.

(Sérélys)

6 op 10

6 op de 10 vrouwen heeft last van vaginale droogte.

(opiniepeiling Way 2016)

45

De eerste tekenen van de menopauze stel je meestal vast rond je 45ste, maar het kan ook vroeger zijn.

5. Droge huid

De daling van het oestrogeen versnelt de huidveroudering, waardoor de huid dunner, droger en minder stevig wordt. Dat leidt tot een daling van de collageenproductie en hyaluronzuur in de dermis. Kies daarom voor crèmes met een rijkere textuur. Deze voeden je huid beter en geven meer comfort.

De keuze van Multipharma

image

Herstelt de huid-barrière

Dexeryl – Pierre Fabre

Deze crème voor het gezicht en het lichaam is speciaal ontwikkeld voor de droge huid of de huid die lijdt aan atopisch eczeem of psoriasis. Dexeryl vormt een film op de huid om te voorkomen dat de natuurlijke hydratatie verdampt en om de huid te beschermen tegen agressieve invloeden van buitenaf.

6. Breekbaar haar

De daling van oestrogeen en progesteron in de menopauze, verandert de haarcyclus. Het haar wordt dunner en groeit langzamer. Daarnaast neemt de productie van androgenen (testosteron) toe en dat veroorzaakt haaruitval. Om het haar te verstevigen en de groei te stimuleren, adviseert Multipharma een kuur met voedingsstoffen die rijk zijn aan vitamine B, zink en aminozuren die keratine vormen.

De keuze van Multipharma

image

Natuurlijke keratine

Alline Procap

Alline Procap Haargroei is een voedingssupplement op basis van natuurlijke keratine en een complex van 11 vitaminen en 3 mineralen voor gezond, volumineus en glanzend haar.

Ontdek op onze e-shop al onze oplossingen om de menopause te verlichten

Afspraak over 2 weken!

Volg ons op: