image

De Info Flash van jouw apotheker

Zwanger? Welkom bij Bambino & Co!

Over een paar maanden of weken is het zover. Je wordt moeder! Dat is een ongelofelijk prachtig avontuur. Het Bambino & Co coachingsprogramma van Multipharma is er voor jou. We helpen jou om je voor te bereiden op de grote dag… en nog lang daarna.

Word je straks voor het eerst mama, of heb je net een baby gekregen? Word dan lid van de grote Multipharma-familie en ontvang de beste tips en adviezen vanuit onze community. Het Bambino & Co programma begeleidt jou stap voor stap, van bij het prille begin van de zwangerschap tot de eerste verjaardag van de baby. We sturen je elke maand een nieuwsbrief boordevol nuttige info afgestemd op de fase van je zwangerschap of op de ontwikkeling van je baby, tot hij of zij 1 jaar is. Je staat er dus niet alleen voor!

Wacht niet! Schrijf je meteen in voor het Bambino & Co programma via deze link of bij jouw Multipharma-apotheek.

Welke producten helpen aanstaande mama’s en welke de baby?

Bij Multipharma vind je alles wat jij en je baby nodig hebben om in topvorm te blijven.

1. Voor de mama

Verstoorde hormonen, vermoeidheid, misselijkheid, stress, veranderingen in je figuur... Zwanger zijn verloopt niet altijd van een leien dakje. Een zwangerschap is geen ziekte, maar je lichaam moet zich aanpassen aan al de interne en externe omwentelingen. Daar kan je wel wat hulp bij gebruiken.

Extra vitamines

Zelfs als je evenwichtig en gevarieerd eet, raden artsen een extra dosis vitamines en voedingssupplementen aan. Deze komen zowel jou als je ongeboren kind ten goede. Zo is foliumzuur (vitamine B9) onontbeerlijk voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel van het embryo.

Bescherming voor je haar

Op dit moment is je haar in topvorm en mooier dan ooit. Dit komt door het hoge oestrogeengehalte dat haaruitval vertraagt. Helaas zullen 3 tot 5 maanden na de bevalling, wanneer je hormonaal evenwicht zich herstelt, de haren die in de telogene fase zitten, uitvallen. Daarom is het een goed idee om enkele maanden ervoor al te te beginnen met een behandeling tegen haaruitval. Vraag jouw apotheker welke voedingssupplementen je kan innemen tijdens je zwangerschap en wanneer je borstvoeding geeft.

Een soepele huid zonder striemen

In je buik groeit je baby snel. Onze huid is zeer elastisch, maar wanneer ze zo fel wordt uitgerekt, breken de collageen- en elastinevezels uiteindelijk af. Daardoor ontstaan striae of zwangerschapsstriemen. Voorkom striae op de buik, maar ook op de dijen, heupen en borsten door elke dag een voedende olie aan te brengen. Zo verzacht je de opperhuid en stimuleer je haar regenererend vermogen.

De keuze van Multipharma

Voor en na

Groei booster

Preventief

image
image
image

Pronatal+ Zwangerschap – Omnibionta

Procap Haargroeicapsules – Alline

Striemen Olie – Mustela

Dit supplement levert de nodige vitamines en voedingsstoffen voor de mama (vanaf het begin van de zwangerschap tot het einde van de borstvoeding) en tegelijk stimuleert het de goede ontwikkeling van de baby.

Dit voedingssupplement op basis van natuurlijke keratine en een complex van 11 vitaminen en 3 mineralen, stimuleert de haargroei.

Deze olie is bio-gecertificeerd en samengesteld uit 100% natuurlijke ingrediënten, onder meer marajuca-olie. De olie verzacht de huid en beperkt het ontstaan van striae.

Gebruik jouw striemenolie om cirkelvormige bewegingen op jouw buik te maken. Neem de tijd, ontspan je en geniet van het contact met je baby!

2. Voor de baby

Maak op tijd een checklist van essentiële producten en haal ze in huis voor de bevalling. Want eenmaal de baby er is, zal je genoeg om handen hebben.

Fopspenen & meer

In onze Multipharma-apotheken vind je een ruim aanbod babyverzorgingsartikelen. Ze zijn geselecteerd door onze deskundige apothekers. Je kan er dus op rekenen dat kwaliteit en veiligheid voorop staan.

De keuze van Multipharma

Op maat

Contactloos

image
image

Fopspeen Naturel Newborn I Love – Difrax

Thermoval Baby Sense – Hartmann

Het ontwerp van de fopspeen is afgestemd op de zuigbehoeften van premature en pasgeboren baby's. De gaatjes in het schildje zorgen voor een maximale luchtstroom om huidirritatie te voorkomen.

Deze stille en contactloze thermometer meet snel en zacht de lichaamstemperatuur op het voorhoofd. In de objectmodus geeft deze thermometer ook de bad- of flessentemperatuur aan.

Baby’s eerste beauty case

De huid van een baby is bijzonder kwetsbaar omdat nog niet alle functies van de huid volledig ontwikkeld zijn. Het helpt niet dat een baby een hele dag luiers draagt en vaak in bad gaat, dat leidt tot irritatie en uitdroging van de huid. Daarom is het belangrijk om aangepaste hygiëne- en verzorgingsproducten te gebruiken.

De keuze van Multipharma

Maximale tolerantie

Drie-in-één

Op stap

image
image
image

Baby 1-2-3 Luiercrème – Mustela

Baby 1ste Wascrème – Uriage

Bio-afbreekbare waterdoekjes – Dodie

Deze crème kan je voor baby’s billetjes gebruiken bij elke luierwissel. Samengesteld uit 98% ingrediënten van natuurlijke oorsprong en zonder conserveermiddelen of parfum, garandeert deze crème een maximale tolerantie. Brengt meteen verlichting en herstelt de huid duurzaam.

Deze smeuïge wascrème met thermaal water van Uriage is ideaal voor het gezicht, het lichaam en het haar van je baby. De wascrème met een fysiologische pH verwijdert in alle zachtheid onzuiverheden, beschermt de hydrolipidenfilm en droogt de huid niet uit.

Deze biologisch afbreekbare reinigingsdoekjes, die voor 99% uit water bestaan, zijn zeer praktisch, zowel thuis als wanneer je met de baby onderweg bent. Dankzij de hypoallergene- en alcoholvrije formule kan je ze gebruiken voor het gezicht, de handen en de billetjes.

¾

Tijdens de borstvoeding produceert de moeder gemiddeld ¾ liter per dag.

(santeallaitementmaternel.com)

14

Het centrale zenuwstelsel van de baby is bijna volledig gevormd rond de 14e week van de zwangerschap.

29,1

Belgische vrouwen worden gemiddeld op 29,1 jaar voor het eerst moeder.

(Stabel)

Advies nodig? Op zoek naar een product?

Je wintermagazine, vanaf 12 november!

Volg ons op: