Versterk je haar en nagels van binnenuit

Seizoensgebonden haaruitval, steeds minder dik haar, zachte of broze nagels... Zijn je haar en nagels wel goed gevoed? We lijsten voor je op wat ze nodig hebben.

Net als bij de huid halen we de meeste voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei en sterkte van ons haar en nagels uit voeding. Het is belangrijk om weten dat 95% van de haarvezel bestaat uit keratine, dat is opgebouwd uit zwavelhoudende aminozuren, waaronder cystine. Cystine wordt ofwel door het lichaam aangemaakt via methionine (een ander aminozuur), of wordt via de voeding aangeleverd. Je vindt het voornamelijk in vlees, vis, oliehoudende zaden en peulvruchten. B-vitaminen (lever, vette vis, gevogelte, tarwekiemen, linzen, soja, champignons, granen...) zijn ook erg belangrijk.

Zij spelen een rol in het metabolisme van de aminozuren waaruit keratine is opgebouwd. IJzer, selenium, zink en foliumzuur zijn ook belangrijk voor de kwaliteit van haar en nagels. Wanneer je last krijgt van seizoensgebonden haaruitval, kan je apotheker je voedingssupplementen aanraden voor een kuur van 3 maanden. Als de haaruitval ervoor zorgt dat je haar uitdunt of langer dan twee maanden aanhoudt, ga dan naar je huisarts voor een bloedonderzoek en om de toestand van je schildklier te laten nakijken.

Aanbevolen door Multipharma

image

Cystiphane, supplementen en shampoo

Wat is het?

Een kuur om je haar en nagels te versterken. Doordat het haar beter gevoed is, krijgt het geleidelijk zijn dichtheid en volume terug.

Wanneer moet ik het innemen?

In geval van seizoensgebonden of occasioneel haarverlies, zachte en broze nagels. Ook al is haaruitval een natuurlijk verschijnsel, het kan verergeren door seizoensverandering, zon, hitte, vervuiling, stress, medicatie of een onevenwichtige voeding.

Wat doet het?

Het vertraagt en voorkomt haaruitval, stimuleert de groei, verhoogt de weerstand tegen externe agressies en herstelt de kracht en vitaliteit van het haar.

Wat zit erin?

  • L-Cystine (of cysteïne) van plantaardige oorsprong, een aminozuur dat noodzakelijk is voor de aanmaak van nagels en haar. Het bevordert ook de opname van zink.
  • Zink, een antioxidant dat een rol speelt bij de keratinisatie.
  • Vitamine B6. Speelt een rol bij de aanmaak van cysteïne, een zwavelhoudend aminozuur dat in keratine aanwezig is.

Hoe moet ik het innemen?

Als kuur van 3 maanden: 4 tabletten per dag gedurende de eerste maand (aanvalsfase) daarna 2 tabletten per dag (onderhoudsfase) bij de maaltijd. Het wordt aangeraden om het te combineren met een shampoo tegen haaruitval. Vergeet tijdens de zomer niet om je haar te beschermen tegen de zon en het zeewater met beschermingssprays.

Zijn je haren futloos? Verwen ze dan met deze volledige kuur, te koop in onze apotheken.