Wat is het verschil tussen deodorant en antitranspirant?

Een deodorant maskeert zweetgeurtjes met parfums en bevat antibacteriële stoffen om de bacteriën die ze veroorzaken te elimineren. Een antitranspirant houdt het zweten en de bijhorende okselvijvers onder controle door de poriën te vernauwen en een film op de huid te leggen. Deodorants met natuurlijke formules spelen in op de controverse rond aluminiumzouten, alcohol en fotosensibiliserende ingrediënten.

Zonder aluminiumzouten


Vinofresh Natuurlijke Deodorant Stick – Caudalie

Een formule met biologisch druivenwater en eucalyptus, die voor 98% uit natuurlijke ingrediënten bestaat, zonder aluminiumzouten, alcohol, siliconen, zuiveringszout en synthetische geuren. Hij beschermt 24 uur lang en is geschikt voor alle huidtypes, incl. gevoelige, onthaarde huid, huid van zwangere of zogende vrouwen.

Bio


Deodorant Balsem voor de gevoelige huid 24 uur – Nuxe Bio

Deze ‘vaste’ deodorant, een unieke combinatie van absorberend plantenpoeder en biologische zoete amandelolie, breng je met de vinger aan, als een gewone verzorgingscrème. Het poeder op basis van biologisch maïszetmeel absorbeert vocht, terwijl de zoete amandelolie de huid verzacht en kalmeert. Hij bevat 100% natuurlijke ingrediënten, waarvan 84% biologisch, en werkt 24 uur lang.

Antibacterieel


Deo Wash – Oy

Deze vernieuwende deodorant is een wasgel met een drievoudige werking. Hij reinigt de oksels grondig, hydrateert en voedt de huid en voorkomt de groei en verspreiding van bacteriën die de zweetgeur veroorzaken. Je gebruikt hem droog en spoelt hem na 1 minuut weer af. Hij werkt ook tegen zweetvoeten.

Antitranspiratiemiddel


Roller Klassieker – Axitrans

Dit product blokkeert de zweetklieren en is ontwikkeld voor mensen die last hebben van overmatige transpiratie. Een behandeling van 2 opeenvolgende dagen beschermt je 7 tot 10 dagen. Je kunt het ook gebruiken voor zweethanden en -voeten.