Zomerbeauty

Wie wilt deze zomer niet met een ‘bikini body’ op het strand flaneren? We geven je graag enkele tips hoe je je lichaam kunt verstevigen en stroomlijnen.

1. Stevig en slank

Of je nu de afgelopen maanden wat bent aangekomen of weer op je streefgewicht zit, dit is het moment voor body positivity. Het belangrijkste is dat je goed in je vel zit, zowel mentaal als fysiek. Gebruik regelmatig een scrub voor een stralend mooie huid. Door dode huidcellen te verwijderen, zorg je ervoor dat je huid een mooie glans krijgt en dat ze verzorgingscrèmes beter opneemt.

Afslankende en verstevigende crèmes helpen om je huid soepel, glad en veerkrachtig te maken. De actieve bestanddelen van afslankingscrèmes hebben als missie om vetten af te voeren en rondingen te verfijnen. Verstevigende behandelingen stimuleren de aanmaak van collageen, wat de elasticiteit en stevigheid van de huid op termijn verbetert. Ideaal in geval van aanzienlijk gewichtsverlies of hormonale veranderingen in de menopauze.

De keuze van Multipharma

Voor de gevoelige huid

Boost

image
image

Exfoliërende scrub met bruine suiker – Somatoline Cosmetic

Ultra 5 Gewichtsverlies – XLS Medical

Deze exfoliërende verzorging met revitaliserende bruine suiker verwijdert dode huidcellen en maakt de huid weer zacht en soepel met behulp van een trio voedende oliën (amandel, jojoba en argan).

Met deze kuur om zwaarlijvigheid te behandelen en te voorkomen, kan je 5 keer meer gewicht verliezen dan met een gewoon dieet. Het geheim? Okranol, een uniek vezelcomplex dat zich bindt aan de vetten in je voeding.

2. Zacht, zonder sinaasappelhuid

Meer dan 90% van alle vrouwen heeft last van cellulite. Overtollige vetcellen vervormen het huidoppervlak, waardoor je die beruchte sinaasappelhuid ziet. Niet te verwarren met cellulitis, een bacteriële infectie onder de huid die de huid er bobbelig en rood doet uitzien, maar ook warm laat aanvoelen. Om de juiste behandeling te vinden, moet je die afstemmen op het soort cellulite waar jij last van hebt:

Vochtcellulite

Deze vorm is ook bekend als ‘magere’ cellulite, te wijten aan een slechte bloedsomloop en lymfecirculatie. Je kunt het vasthouden van water tegengaan met drainerende kruidenthee, door zuinig om te springen met zout en, wanneer je anticellulitecrème aanbrengt, door je benen van onder naar boven te masseren om de bloedsomloop te stimuleren.

Vetcellulite

Een te vetrijke voeding ligt aan de basis van vetcellulite, die om een totaalaanpak vraagt. Bewegen, palperen en rollen – zelf of in een instituut – en je eetgewoontes aanpassen door voldoende eiwitten te eten en bewerkte voeding te beperken.

Vezelcellulite

Vezel cellulite, die pijnlijk aanvoelt, is het moeilijkst te verwijderen. Verharde collageenvezels rond de vetcellen zijn de grote schuldigen. De behandeling bestaat in een suikerarm, antioxidantrijk dieet. Masseer anticellulite-olie in met een masserende zuignap voor optimale resultaten.

De keuze van Multipharma

image

Drievoudige werking

Afslankende Natural Gel – Somatoline Cosmetic

Deze afslankende, drainerende en verstevigende gel bestaat voor 95% uit natuurlijke actieve bestanddelen en biedt een totaalbehandeling voor alle vormen van cellulite en huidverslapping. Zonder siliconen, parabenen, paraffine, minerale oliën, alcohol, BHT en ingrediënten van dierlijke oorsprong.

3. Hoe zit het met mannen?

Love handles, buikvet … ook mannen worden niet gespaard. Maar waarom duikt overtollig vet bij mannen vooral rond de buik op? Dat komt door de hormonen die de verdeling van vetcellen bepalen. Op de buik voor mannen, op de dijen, heupen en billen voor vrouwen. Vanaf de menopauze zal vet bij vrouwen de neiging hebben om zich ook meer op de buik te nestelen door een dalend oestrogeengehalte. Afslankingscrèmes die specifiek voor mannen zijn ontwikkeld hebben een frisse en niet-kleverige geltextuur. Ze zijn rijk aan cafeïne, de superheld onder de vetafbrekende bestanddelen.

Wil je meer weten?

Lees onze Info Flashes over dit onderwerp:

image

Waarom je lichaam ontgiften?

image

Hoe je buikomvang verminderen?