Een verstopte neus?

Dit kan je doen om toch goed te slapen!

Je neus kan verstopt raken door een verkoudheid of door een huistofmijtallergie. Met een verstopte neus slaap je meestal niet goed. Dit zijn de tips van Multipharma voor een goede nachtrust.

Deze avondroutines helpen

  • Reinig voor het slapen gaan jouw neusholtes met een zeewaterspray.
  • Zorg dat je slaapkamer goed geventileerd is.
  • Zorg dat je hoofd hoger ligt door op een dikker kussen te slapen of door 2 kussens op elkaar te leggen. Dit verlicht de druk op de sinussen en maakt de luchtwegen vrij.
  • Om dezelfde redenen slaap je best op je buik of op je zij.
  • Gebruik een luchtbevochtiger of een diffuser met essentiële oliën* zodat de lucht in de slaapkamer niet te droog is.
  • Doe een paar druppels ontzwellende essentiële olie* op een zakdoek of op je kussen.

Hoe raakt je neus verstopt?

Wanneer een virus of bacterie het neusslijmvlies aantast, raakt het ontstoken. Als reactie daarop verwijden de bloedvaten zich en belemmeren ze de goede luchtcirculatie langs de neuswanden. Tegelijkertijd produceert het slijmvlies meer slijm, wat resulteert in een verstopte neus.

Ben je zwanger of ben je net mama geworden? Vraag jouw apotheker welke essentiële oliën je kan gebruiken.

Kan je preventief iets doen?

Om de neus vrij te maken en mogelijke infecties zoals sinusitis te voorkomen, moet je in de eerste plaats je neus regelmatig snuiten. Daarnaast is het aan te raden om je neusholtes regelmatig te reinigen met een oplossing op basis van zeewater of fysiologisch serum. Dit verwijdert onzuiverheden en ontzwelt het neusslijmvlies. Als je neus volledig verstopt is, gaat er niets boven het inhaleren van hete stoom, met enkele druppels essentiële eucalyptusolie* bijvoorbeeld.

De keuze van Multipharma

Onmiddellijk effect

Voor zuivere lucht

Voor dagelijkse hygiëne

image
image
image

Express – Physiomer

Diffuse&Go Draadloze Ultrasone Verspreider – Puressentiel

Fysiologisch Serum – Multipharma

Deze natuurlijke oplossing op basis van zuiver zeewater en essentiële oliën van eucalyptus en niaouli elimineert virussen en bacteriën en maakt de neus onmiddellijk vrij. Met extract van wilde munt voor onmiddellijke verfrissing.

Dit apparaat is tegelijk een ultrasone verstuiver van essentiële oliën, een luchtbevochtiger en een kamerlamp. De Puressentiel Diffuse&Go verspreidt een lichte nevel om de lucht te zuiveren en het ademhalingscomfort te verbeteren.

Dit multifunctionele product wordt gebruikt voor de reiniging van de neusholte, maar ook om aandoeningen in neus, keel en oor te verlichten. Het serum is perfect voor de dagelijkse hygiëne van de verstopte neus. Het is geschikt voor baby's en voor de rest van het gezin.

*Vraag jouw apotheker om advies vooraleer je essentiële oliën gebruikt bij zwangere vrouwen en jonge kinderen.

Wil je meer weten?

Lees ook ons artikel

image

Verkoudheden

De juiste reflexen om beter te ademen.