Antioxidanten

Antioxidanten zijn overal, in ons lichaam en in onze voeding. Waar dienen ze voor en waarom zijn ze ook als supplement verkrijgbaar? Multipharma zocht het voor je uit. Kort samengevat: antioxidanten helpen onze cellen jong en gezond te blijven.

1. Wat?

Antioxidanten zijn chemische stoffen die in ons lichaam aanwezig zijn. Hun taak? De oxidatie van door vrije radicalen aangetaste cellen tegen gaan. Die vrije radicalen, uitgelokt door interne en externe factoren zoals stress of UV-straling, tasten onze cellen aan en doen ze voortijdig verouderen. Daardoor kan je er niet alleen ouder gaan uitzien, maar ook je gezondheid lijdt eronder. Oxidatieve stress kan ons immuunsysteem namelijk verzwakken en leiden tot hart- en vaatziekten of kanker.

2. Wat zijn de voordelen voor het lichaam?

Dankzij de antioxidanten die van nature in ons lichaam aanwezig zijn, zijn we in staat vrije radicalen te bestrijden. Wanneer het evenwicht tussen antioxidanten en vrije radicalen echter verstoord is en er te veel vrije radicalen zijn, worden extra antioxidanten aanbevolen. Vervuiling, UV-straling, roken, alcohol en stress dragen allemaal bij tot oxidatieve stress.

3. Waar vind je antioxidanten?

Ze komen in onze voeding voor in de vorm van vitamines (A, C, E: gekleurde groenten en fruit), polyfenolen (groene thee, chocolade, rode wijn) of spoorelementen (zink, selenium, mangaan). Om je lichaam te helpen in geval van vermoeidheid of intense stress, kan je in de apotheek ook antioxidanten in de vorm van supplementen vinden. Let er wel op dat je de aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijdt.

Antioxidanten kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid als je een te hoge dosis inneemt. Als je andere supplementen of geneesmiddelen neemt, vraag dan eerst advies aan je apotheker.

De keuze van Multipharma

Compleet

Cellulaire bescherming

Voor een gezonde huid

image
image
image

Selenium-ACE+D – Wassen

Aqtif 100 – Trenker

Perles de Peau/Huidparels – Arkopharma

Dit voedingssupplement is ideaal voor de winter of voor periodes van herstel of stress. Het levert de 5 belangrijkste antioxidanten in één dagelijkse dosis. Voor een versterkt cellulair verdedigingsmechanisme.

Dit voedingssupplement heeft een hoog gehalte aan ubiquinol (co-enzym Q10 in zijn actieve vorm), vitamine E en lijnzaadolie van de eerste persing. Het bestrijdt oxidatieve stress en ondersteunt de cellulaire bescherming.

De natuurlijke actieve bestanddelen (bernagie- en teunisbloemolie) van dit voedingssupplement dragen bij tot de soepelheid en de elasticiteit van de huid. Het complex bevat ook vitamine E om de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress.